Nieuwsberichten & Blogs

Mobielvriendelijke website (responsive)

Google heeft laten weten dat zij mobielvriendelijke websites hoger zullen plaatsen dan websites die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten (tablets, smartphones, etc). Heb je geen mobiele of responsive website dan zal dit de ranking van je website nadelig gaan beïnvloeden. Google heeft op 26 februari 2015 laten weten dat het nieuwe mobiele algoritme vanaf 21 april 2015 gaat gelden.

Google Mobile Ranking Factor

Er gaat dus heel wat veranderen, om bovenaan te komen in Google is het dus noodzakelijk dat je website mobielvriendelijk is. Google had natuurlijk al het ‘mobile-friendly label’ geïntroduceerd, waardoor bezoekers kunnen zien welke websites mobielvriendelijk zijn, maar de maatregelen lijken verder te gaan. De zoekresultaten van Google zullen steeds meer afhankelijk zijn van het apparaat dat je gebruikt. Zoek je op een smartphone dan krijg je andere resultaten dan op een Desktop PC.

Mobielvriendelijkheidstest

Wil je weten of je website mobielvriendelijk is, doe dan de mobielvriendelijkheidstest. Je kunt laten analyseren of je website mobielvriendelijk is, maar je krijgt ook advies en suggesties om dit te verbeteren.

Dit is meestal erg technisch en niet voor iedereen makkelijk aan te passen. Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een responsive website dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.