Quick Support met TeamViewer

TeamViewer

Om u snel van dienst te kunnen zijn, raden wij u aan om TeamViewer te downloaden en installeren.

Dit is een gratis programma dat u kunt installeren op uw computer. Nadat wij uw accountgegevens hebben ontvangen kunnen wij op uw systeem inloggen en met u meekijken. Zo zijn wij in staat de eventuele fout veel sneller te ontdekken.

Uitleg installatie

Stap 1 van 4:

TeamViewer is een programma waarmee men vanaf afstand een PC kan overnemen van iemand anders. Het is soms lastig om op afstand iemand met een computerprobleem te helpen. Met TeamViewer is dat probleem opgelost: u logt in op de computer van degene die hulp nodig heeft. Het programma dient op beide computers geinstalleerd en opgestart te zijn om er gebruik van te kunnen maken. Het programma werkt ook als er een Firewall geinstalleerd is. Deze installatieprocedure gaat uit van een installatie op een PC.

Download (d.m.v. bovenstaande knop) TeamViewer.

Stap 1 van 4

Stap 2 van 4:

Start het installatieprogramma op. Het programma komt dan met het volgende scherm:

  • Klik op 'Run' om de installatie te beginnen.
  • Klik op 'Run' (zie screenshot) en vervolgens op 'Next'.
  • Selecteer 'I accept the terms of the License Agreement' en klik op 'Next'.
Stap 2 van 4

Stap 3 van 4:

TeamViewer is nu opgestart en klaar voor gebruik. Automatisch staat uw ID en Wachtwoord ingevuld.

Stap 3 van 4

Stap 4 van 4:

Werking van Team Viewer:

Zowel de persoon die hulp op afstand wilt hebben alsmede de helpende persoon dienen beiden het programma te starten. Na het starten verschijnt een scherm zoals hierboven vermeld. Elke PC krijgt een unieke ID nummer bestaande uit 9 cijfers en en wachtwoord bestaande uit 4 cijfers. Deze verschijnen in het linker deel van het scherm. De helpende persoon vraagt aan de te helpen persoon wat zijn/haar ID nummer is en voert deze vervolgens in aan de rechter kant. De persoon klikt vervolgens op Verbinden met partner. Kort daarna wordt om een wachtwoord gevraagd. Voer hier het wachtwoord in van de te helpen persoon en klik op Enter. Vanaf nu kan de helpende persoon het scherm zien en overnemen van de te helpen persoon. Beide partijen kunnen de verbinding beeindigen door het programma TeamViewer af te sluiten. Note: Voor deze manier van helpen is aan beide kanten geen aanpassingen nodig op routers en/of firewalls.