DNN

Idas maakt voor zijn websites en portals gebruik van het CMS DNN. DNN is een Open Source .Net CMS dat perfect aansluit bij de andere Microsoft .Net frameworks en technologieen die Idas gebruikt. 

DNN is al 20 jaar op de markt en wordt nog volop doorontwikkeld. Dus geen gebrek aan ondersteuning en continuiteit

De belangrijkste technische voordelen zijn:

 • .NET Framework: DNN is gebouwd op het .NET Framework, een robuust en krachtig ontwikkelingsplatform. Dit biedt een solide basis voor het bouwen van geavanceerde websites en applicaties.
   
 • Schaalbaarheid: DNN is zeer schaalbaar en kan gemakkelijk worden uitgebreid naarmate de behoeften van een website groeien. Het kan worden gebruikt voor zowel kleine persoonlijke websites als grote bedrijfsportals met duizenden pagina's.
   
 • Flexibele architectuur: DNN maakt gebruik van een modulaire architectuur, waardoor ontwikkelaars functionaliteit kunnen toevoegen of aanpassen door middel van modules en extensies. Dit biedt flexibiliteit bij het aanpassen van de functionaliteit van een website aan specifieke vereisten.
   
 • Gebruiksvriendelijke interface: DNN biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, zowel voor contentbeheerders als voor websitebeheerders. Dit maakt het gemakkelijk om content toe te voegen, te bewerken en te publiceren zonder dat er technische kennis vereist is.
   
 • Veiligheid: DNN heeft ingebouwde beveiligingsmaatregelen om websites te beschermen tegen bedreigingen en aanvallen. Het bevat functies zoals gebruikersauthenticatie, toegangscontrole en gegevensversleuteling om de veiligheid van de website en de gegevens van gebruikers te waarborgen.
   
 • Uitgebreide functionaliteit: DNN wordt geleverd met een breed scala aan ingebouwde functies en modules, zoals gebruikersbeheer, e-commerce, forums, blogs en meer. Dit elimineert de noodzaak om veel functionaliteit vanaf nul te ontwikkelen, waardoor ontwikkelingstijd en kosten worden bespaard.
   
 • Gemeenschap en ondersteuning: DNN heeft een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die elkaar ondersteunen en samenwerken. Er zijn veel documentatie, tutorials en forums beschikbaar, waardoor gebruikers toegang hebben tot ondersteuning en hulp bij het ontwikkelen van hun DNN-gebaseerde websites.
   

Al met al biedt DNN een solide technologische basis voor het ontwikkelen en beheren van websites en portals. Het combineert flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging, waardoor het een populaire keuze is voor zowel kleine als grote organisaties die een krachtig CMS nodig hebben.