Zoekmachine optimalisatie

Idas helpt je met gevonden te worden door de zoekmachines als Google, Yahoo en Bing.. Hoe hoger je website in de zoekmachine staat, hoe meer bezoekers op je website zullen komen.
Search Engine Optimization (SEO) is het proces dat meer verkeer moet genereren uit zoekmachines op basis van de zoekresultaten van geïndexeerde sleutelwoorden.

Op het moment dat er meerdere concurrerende websites zijn en die hetzelfde soort informatie bieden, wordt het lastiger een gunstige plek in de zoekmachine te bemachtigen. Idas gebruikt verschillende technieken en methodes om een website zoveel mogelijk te optimaliseren.
 

SEO Checklist

Wij hebben een stappenplan ontwikkeld om samen met de klant de beste ranking te behalen:

  1. Keywordonderzoek: We identificeren relevante zoekwoorden en zoektermen die relevant zijn voor uw website en doelgroep. Er worden ongeveer 50 short tail en long tail keys gedefinieerd die we vervolgens onderzoeken op zoekvolumes en waarbij we een concurrentie analyse uitvoeren.

  2. Website-audit: We voeren een grondige audit uit van uw website om technische problemen, zoals langzame laadtijden, gebroken links of onjuiste HTML-tags, te identificeren en op te lossen. Bovendien zorgen we ervoor dat uw website goed geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. We maken hierbij gebruik van SE Ranking. 

  3. On-page optimalisatie: We optimaliseren elke pagina van uw website metarelevante zoekwoorden. We plaatsen zoekwoorden strategisch in de paginatitel, metabeschrijving, koppen, inhoud en URL's. Zorg ervoor dat uw inhoud uniek, relevant en van hoge kwaliteit is.

  4. Contentcreatie: We controleren de huidige content op SEO kwaliteit en creëer indien nodig waardevolle en informatieve content die relevant is voor uw doelgroep en zoekwoorden. We maken samen met de klant blogposts, artikelen, video's, infographics en andere soorten content die zoekintenties vervullen en uw websiteautoriteit vergroten.

  5. Linkbuilding: Hoogwaardige backlinks naar uw website zijn essentieel. We gaan samen werken aan het verkrijgen van links van gerenommeerde websites, zoals branche-influencers, blogs, nieuwspublicaties en directories. Dit kan worden bereikt door middel van gastbloggen, het delen van waardevolle inhoud en het actief deelnemen aan relevante online communities.

  6. Sociale media en lokale SEO: We kijken samen naar uw sociale media-kanalen om uw content te promoten en de betrokkenheid van gebruikers te vergroten. We zorgen ervoor dat uw bedrijfsvermeldingen op platforms zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp en Bing Places zijn geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten.

  7. Monitoring en analyse: We monitoren de prestaties van uw website met behulp van tools zoals Google Analytics, Search Console en SE Ranking. We analyseren belangrijke statistieken, zoals organisch verkeer, bouncepercentage en conversieratio. Pas uw strategie aan op basis van de verzamelde gegevens en feedback.

  8. Onderhoud en voortdurende optimalisatie: SEO is een doorlopend proces. We blijven uw website monitoren, nieuwe content maken, uw zoekwoorden bijwerken en uw linkprofiel uitbreiden. Idas volgt de nieuwste trends en ontwikkelingen in SEO en pas de SEO strategie dienovereenkomstig aan.

Door deze stappen te volgen, kunnen we gezamenlijk uw website optimaliseren voor zoekmachines en de zichtbaarheid en ranking in de zoekresultaten verbeteren.