Klanten online laten bestellen

Uw bedrijf of organisatie heeft al een backoffice met al uw producten en artikelen? ERP of CRM? Afas, Exact of Dynamics? Om klanten online de mogelijkheid te bieden om online te bestellen zijn er verschillende stappen die u kunt volgen. Hier zijn de belangrijkste aspecten waar u rekening mee moet houden:

  • E-commerceplatform: Kies een geschikt e-commerceplatform dat voldoet aan uw behoeften. Populaire opties zijn onder andere Shopify of Nopcommerce. Heeft u specfieke eisen of wensen dan is het ook mogelijk om een maatwerk platform te laten ontwikkelen. 

  • Productbeheer: Zorg ervoor dat uw backoffice een gebruiksvriendelijke interface heeft waarmee u uw producten gemakkelijk kunt beheren. Dit omvat het toevoegen van productbeschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, voorraadniveaus en eventuele productvarianten.

  • Bestelproces: Implementeer een gestroomlijnd bestelproces waarbij klanten gemakkelijk producten kunnen selecteren, toevoegen aan hun winkelwagen en afrekenen. Zorg ervoor dat het proces intuïtief en eenvoudig te volgen is, met duidelijke stappen en duidelijke instructies.

  • Klantaccounts: Bied klanten de mogelijkheid om accounts aan te maken in uw backoffice. Hierdoor kunnen ze hun bestelgeschiedenis bekijken, factuurgegevens opslaan en gemakkelijk herhaalbestellingen plaatsen. Zorg ervoor dat klanten hun accountgegevens kunnen beheren, zoals het wijzigen van hun wachtwoord of adresgegevens.

  • Betalingsopties: Zorg ervoor dat uw backoffice verschillende veilige betalingsopties ondersteunt, zoals creditcards, PayPal, iDEAL, bankoverschrijvingen, enz. Integreer met betalingsgateways om een soepele en veilige transactie-ervaring voor uw klanten te bieden.

  • Orderbeheer: Implementeer een systeem in uw backoffice waarmee u bestellingen gemakkelijk kunt beheren. Dit omvat het ontvangen van meldingen over nieuwe bestellingen, het volgen van bestellingen, het genereren van facturen en het bijwerken van de voorraad.

  • Klantenservice: Zorg ervoor dat uw backoffice klantenservicefunctionaliteiten biedt, zoals de mogelijkheid om vragen van klanten te beantwoorden, retouren te verwerken en eventuele problemen op te lossen. Een goede klantenservice is essentieel om klanten tevreden te houden en hun vertrouwen te winnen.

  • Veiligheid en privacy: Implementeer beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van klantgegevens en betalingen te waarborgen. Gebruik SSL-certificaten voor een veilige verbinding en zorg ervoor dat uw backoffice voldoet aan de geldende privacywetgeving, zoals de AVG.

  • Testen en optimaliseren: Voer uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat uw bestelproces soepel verloopt en dat er geen technische problemen zijn. Monitor en analyseer ook het gedrag van klanten om inzicht te krijgen in hun interactie met uw website en bestelproces. Optimaliseer en verbeter op basis van deze inzichten.

Door deze stappen te volgen, kunt u een online bestelervaring creëren met een eigen backoffice die klanten in staat stelt om gemakkelijk producten te bestellen, hun bestellingen te beheren en een naadloze interactie met uw bedrijf te hebben.

Idas heeft deze trajecten al vaker doorlopen en kan direct met u meedenken. Ook kunnen we een demo geven van de bestel software en apps die wij al hebben ontwikkeld... u kunt ons gewoon bellen 055 - 5768945 of mailen info@idas.nl