.NET

Idas heeft voor het bouwen van software gekozen om gebruik te maken van Microsoft .Net technologie.

Waarom heeft Idas hiervoor gekozen en wat zijn de voorleden van het .Net Framework:

 

  1. Platformonafhankelijkheid: Met .Net kun je platformonafhankelijke toepassingen bouwen. Dit betekent dat je dezelfde code kunt gebruiken voor het bouwen van toepassingen voor verschillende platforms, zoals Windows, macOS, Linux en mobiele apparaten.

  2. Herbruikbaarheid van code: .Net heeft een groot aantal ingebouwde bibliotheken en frameworks die veel voorkomende functies bieden, zoals beveiliging, netwerkconnectiviteit, databases, enz. Dit betekent dat ontwikkelaars minder tijd hoeven te besteden aan het bouwen van deze functies en zich meer kunnen richten op het bouwen van de specifieke functies van de applicatie.

  3. Gemakkelijke integratie: .Net heeft een uitgebreide set tools en bibliotheken die het gemakkelijk maken om verschillende toepassingen te integreren. Hierdoor kunnen ontwikkelaars sneller werken en applicaties ontwikkelen die naadloos werken met andere toepassingen.

  4. Sterke beveiliging: .Net biedt een sterke beveiliging en biedt een breed scala aan beveiligingsfuncties, zoals codering, authenticatie en autorisatie. Dit helpt ontwikkelaars bij het bouwen van veilige en betrouwbare toepassingen.

  5. Grote ondersteuning van de gemeenschap: .Net heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars die regelmatig nieuwe bibliotheken, frameworks en tools ontwikkelen. Dit betekent dat ontwikkelaars toegang hebben tot een grote hoeveelheid kennis, ondersteuning en hulpmiddelen om hen te helpen bij het bouwen van hoogwaardige toepassingen.

Al deze voordelen maken .Net een populaire keuze voor software-ontwikkeling, vooral voor grote bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een platformonafhankelijke, veilige en gemakkelijk te integreren oplossing voor hun softwarebehoeften.